Utama > Uncategorized > Lembaran Sulung

Lembaran Sulung

Indah nian sinar mentari ,

Kilauan gemilang menyilau mata ,

Assalammualaikum salam diberi ,

Pembuka bicara penghias kata .


salam perkenalan…… salam ukhuwwah……salam perpaduan…….

 

sebenarnya… sudah lame saya teringin untuk menbuat blog….namun tiada kesempatan…..ini pun atas pertolongan seorang junior serta roommate……syukran diucapkan…..sebagai lembaran sulung….. marilah kita sama-sama mengahayati….setiap baris kata dalam sajak yg berjudul TIDAK MUNGKIN TANPA YANG MAHA KUASA……….

 


Titip bicara ,

Di tasik hati ,

Masih mencaari ,

Sentiasa menanti ,

Adakah mungkin tanpa Yang Maha kuasa ?

Soalan masih bersisa ,

 

Alam terbentang menjadi guru ,

Namun raguku datang bertalu-talu ,

Ada bisikkan menafikan Dia Yang Satu ,

Ada teriakan menidakkan Dia Yang Maha Benar ,

Kekeliruan tidak surut ,

Bahkan makin kusut ,

Persoalan dalam penantian ,

Adakah mungkin tanpa Yang Maha Kuasa ?

 

Manusia memang begitu ,

Mendamba selaut keyakinan ,

Mencari segunung kepastian ,

Dalam menghapus sejuta kemusykilan ,

Dalam menangkis serangan durjana ,

Menjadi pasak i’tiqod diri ,

 

Seteguk kejayaan hari ini ,

Seindah kecapan dewasa ini ,

Kembara jalanan yang memberi erti ,

Kini pasti ,

Adakah mungkin Tanpa Yang Maha Kuasa ?

Tidak mungkin tanpa Yang Maha Kuasa ……..

Kategori:Uncategorized
  1. al_milangi
    29 Ogos 2009 at 1.32p08

    salam,,
    em selamat datang ke dunia blog !!
    nanti tulis la sikit pengalaman duduk kat negare orang,,
    nak dengar gak,,
    ana dulu ade berangan gak nak study kat timur tengah,,
    tapi ape daye,, kite merancang, Allah yg tentukan,,

    “Adakah mungkin Tanpa Yang Maha Kuasa ?
    Tidak mungkin tanpa Yang Maha Kuasa ……..”

    • faizsolehan
      30 Ogos 2009 at 1.32p08

      wsalam…….
      syukran diucapkan……. insya allah….. kalau ade mase lapang……saye cerite yek……

  2. 29 Ogos 2009 at 1.32p08

    salam kak faiz..
    saye exsmkap gek..hehe..
    nak tanye…akq kat mane skag?

    • faizsolehan
      30 Ogos 2009 at 1.32p08

      wsalam…….. pekaba?
      akak sekarang kat jordan……ambik syariah… fiq wa usul….. nak masuk tahun dua dah….. izrin lak kat ne sekrang?

  3. purplelish
    29 Ogos 2009 at 1.32p08

    tahniah dik🙂
    keep it up..

    • faizsolehan
      30 Ogos 2009 at 1.32p08

      syukran22…….

  4. 1 September 2009 at 1.32p09

    faiz…..ku harap dirimu menjadi rumateku yang yang sentiasa mengingatiku ketika alpa….yang menjadi sahabatku ketika susah dan senang…..moga Allah memberkati pertemuan kita…

    • faizsolehan
      1 September 2009 at 1.32p09

      syukran ya ukhti…… insya allah………

  5. Akmal Hakim
    3 September 2009 at 1.32p09

    Welcome to the world of blogger!

    [setiap kali orang baru masuk blog memang ana cakap macam tu hehe]

    And welcome to a new perspective.

    Nanti insyaAllah ukhti akan rasa dalam satu saat, bila berjalan, bila melihat, akan membuat terfikir soalan ini;

    “Apa yang aku nak tulis lepas ni”

    Kemudian, bergunung-gunung api meletus sebagai idea yang akan membasahi dan membakar blog ni. Insya Allah🙂

    Salam maju jaya~

    • faizsolehan
      4 September 2009 at 1.32p09

      syukran ye….n selamat maju jaye gak…

  6. al-huda
    6 September 2009 at 1.32p09

    ya,tidak mungkin tanpa Yang Maha Kuasa
    kerna dari Dia bermula dan berakhir segalanya~

    p/s-
    wah,1st tyme smpai ur blog!!
    tahniah2 n slamat berblogging^^
    xsaba nak bace posting2 debater😉

    selamat beramal~

    • faizsolehan
      6 September 2009 at 1.32p09

      syukran diucapakn….. insya allah…..

  7. 6 September 2009 at 1.32p09

    Salam faiz,

    Windu sgt kt faiz..moga ukhwah berpanjangan..
    Truskan perjuangan!!

    • hikmah kembara
      4 Mac 2011 at 1.32p03

      rindu sarah jugak….🙂

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: