Assalammualaikum sume…. ape khabar? diharapkan sumenye sihat2 dan bukan sekadar sihat fizikal tapi juge sihat dari sudut rohaninye……memandangkan sekarang adelah fatrah imtihan……jadi takde ape yg boleh dikongsi ……cume sekadar beberape rangkap pantun yang boleh dijadikan pengajaran tuk kite sume………gud luck tuk exam…… n try our best k!!!!

………….fighting!!!!!!!


Budak syariah budak adab ,

Ambik exam ikut madah ,

Di rumah Allah jagelah adab ,

Hiasi lagi ngan akhlak mahmudah .

Tasjil madah ngan dr. jamal ,

Sebab nak kenal sape orang nye ,

Jagelah hati tingkatkan amal ,

Tundukkan pandangan pade tempatnye .

Bayt Faizun dekat ngan kubur ,

Jauh gak arr dari sweileh ,

Tkde salahnye kalau berhibur ,

Tapi janganlah salah memilih .

Gi ke Karak banyak jalan ,

Ade yang jauh ade yang dekat ,

Budaye membace jadikan amalan ,

Ilmu dikongsi bertambah berkat .

Sewe kat Mu’tah murah je ,

Banding kat Irbid tinggi berganda ,

Jangan kalut time bekerje ,

Tenangkan hati relaxkan minda .

Mustasyfa askari ade tersedia ,

Sape yang sakit terus ke katil ,

Beranikan diri lontarkan idea ,

Tegakkan yang hak musnahkan yang batil .

Kategori:Uncategorized
  1. 25 Oktober 2009 at 1.32p10

    berpantun dah lama hamba tinggalkn
    menjd pilihan di bangku sekolah
    terima kasih tiada terucapkan
    kerna blog hamba, dah tuan ziarah..

    -hehe..lbey kurang le pantunye~-

    • faizsolehan
      25 Oktober 2009 at 1.32p10

      humus sejenis makanan berkuah ,
      Kalau tak try menyesal punye ,
      Kasih diterime tande ukhuwwah ,
      Berkongsi pengalaman ae salahnye .

  2. afifahazam
    27 Oktober 2009 at 1.32p10

    hoho

    sgt2 menarik pantun2 adik saye nih🙂

    bpp nak copy boleh???

    • 27 Oktober 2009 at 1.32p10

      boleh je…..tapi cam segan sikit….. kan ramai yg lagi best2…..

  3. afifahazam
    2 November 2009 at 1.32p11

    and you are one of the best am0ng the best dear🙂

  4. 7 November 2009 at 1.32p11

    salam ziarah…

    baru sampai sini tadi, selalu nampak nama dalam YM je tapi tak tahu orangnya, dalam blog ni baru perasan orangnya.

    ni faiz yang debat dalam mekar haritu ke?

    baru berblog eh? bitaufiq. semoga terus istiqamah. ^_^

    • faizsolehan
      8 November 2009 at 1.32p11

      wsalam…..yg debat aritu saye ke? entahla…..tah pape……salam perkenalan…..n tq sebab melawat blog ni….. masih perlukan tunjuk ajar dari senpai…….

      • 22 November 2009 at 1.32p11

        aaaa… dah konfirm, betul lah awak yg debat aritu. tak ngaku plak dia. :p tahniah naib johan debat perak.. mantap2… hehe..

        salam kenal kembali.

        p/s: faiz, awak dalam blog dengan pantun awak ni nampak macam go lucky orangnya, tapi kat luar macam serius, takut akak nak tegur.. pemalu eh? hehe..;)

  5. 23 November 2009 at 1.32p11

    syukran ya ukhti…..yeke.. camtu ke…serius sangat ke saye ni.?…takpelah… belum kenal , belum taukan….apepun sori ye…..teringin nak jumpe akak….. boleh sembang lame2 sikit….

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: